Klaus Mäkelä

Conductor & Cellist

Päävierailija: Ruotsin radion sinfoniaorkesteri

Taiteellinen partneri: Tapiola Sinfonietta

Taiteellinen johtaja: Turun musiikkijuhlat


Vuonna 1996 syntynyt kapellimestari ja sellisti Klaus Mäkelä on herättänyt laajaa huomiota muusikkona ja tehnyt merkittävän vaikutuksen Suomen musiikkielämään.


Kaudella 2017/18 hän tekee merkittäviä debyyttejä ympäri Eurooppaa, Skandinaviaa, Yhdysvaltoja, Kanadaa ja Japania. Syksyllä 2018 hän aloittaa Ruotsin radion sinfoniaorkesterin päävierailijana ja Tapiola Sinfoniettan taiteellisena partnerina. Helmikuussa 2018 Mäkelä nimitettiin Turun musiikkijuhlien uudeksi taiteelliseksi johtajaksi.


Tulevalla kaudella hän debytoi mm. Minnesota Orchestran, Tokion Metropolitan-orkesterin, Ottawan National Arts Center Orchestran, MDR- ja NDR –orkesterien, Ruotsin RSO:n, Oslon filharmonisen orkesterin, Tukholman kuninkaallisen orkesterin, Galician, Norrköpingin ja Kristiansandin sinfoniaorkesterien, Kammerakademie Potsdamin, Orchestre National du Capitole Toulousen sekä Sinfonia Lahden kanssa ja palaa johtamaan Göteborgin sinfonikkoja, HKO:ta, Tapiola Sinfoniettaa, Tampereen ja Turun filharmonikkoja sekä Oulu Sinfoniaa. 


Oopperamaailmassa Mäkelä tekee debyyttinsä  johtamalla Mozartin Taikahuilun joulukuussa Suomen Kansallisoopperassa.  


Klaus Mäkelä on johtanut lähes kaikkia suomalaisia sinfoniaorkestereita ja työskentelee nyt säännöllisesti Helsingin kaupunginorkesterin, Radion sinfoniaorkesterin, Tapiola Sinfoniettan, Tampere Filharmonian, Turun filharmonisen orkesterin ja Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin kanssa.


Mäkelä voitti toisen palkinnon ja yleisön suosikki -erikoispalkinnon Turun XII sellokilpailussa vuonna 2014. Hän on esiintynyt monien suomalaisien sinfoniaorkestereiden solistina sekä kamarimuusikkona tärkeimmillä suomalaisilla musiikkijuhlilla. 

Tulevalla kaudella hän soittaa solistina Tapiola Sinfoniettan ja Kammerakademie Potsdamin kanssa sekä esiintyy myös kamarimuusikkona mm. Kuhmon kamarimusiikissa. 


Mäkelä opiskeli Sibelius-Akatemiassa orkesterinjohtoa Jorma Panulan luokalla sekä sellonsoittoa Marko Ylösen, Timo Hanhisen ja Hannu Kiiskin johdolla.


Klaus Mäkelä soittaa OP Ryhmän Taidesäätiön omistamaa Giovanni Grancino -selloa vuodelta 1698.


Käyttöön 2017/18-kaudelle. Ota yhteyttä HarrisonParrottiin, jos haluat muokata tätä biografiaa.IN ENGLISH